Narvan Markkinat 2022

Narvan Markkinat 13-17.7.2022

Ajo-ohje ja pysäköinti

  • Tapahtuma on markkinakentällä Vesilahden Narvassa.
  • Pysäköinnin opastus on Vesilahdentieltä 301 Narvan kohdalta.
  • Parkkimaksu kuuluu pääsylipun hintaan

Niin kuin alla olevista kartoista näet, Vesilahden Narva on useiden kaupunkien ympäröimä, keidas liikekeskusten ympäröimänä! 30-50 kilometriä on Tampereelta, Nokialta, Sastamalasta, Huittisista, Toijalasta ja Valkeakoskelta. Kaikki tiet Narvaan ovat nykyään erinomaisia ja viihtyisiä kestopäällysteteitä, joita on hauska ajella. Näitä teitä ajellessasi tutustut samalla ikivanhaan suomalaiseen kulttuurimaisemaan. Matka historialliseen Narvaan on jo sellaisenaan kultuuritapahtuma!

Kaikki Narvaan johtavat tiet ovat perustaltaan ikivanhoja ja juuri sen vuoksi elämyksiä. Tie Sastamalasta Narvaan eli Narvantie eli Narvanmatkantie lienee peräisin jo kaukaa rautakaudelta. Sama tie tuo väkeä Akaan seudulta ja Hämeenlinnasta asti.

Tie Urjalasta ja Halkivahasta on sekin rakennettu keskiaikaisten Turunpolkujen tuntumaan. Maantieksi se saatiin hätäaputöin nälkävuosien aikaan. Kukaan ei tiedä, milloin Tie Nokialta Laukon kartanoon ja Narvaan on syntynyt – ehkä jo ennen Matti Kurkea.

Tampereelta Lempäälän kautta Vesilahteen tuova tie on samoin vanha, ainakin rautakautinen. Suomelan Elinan kotipaikan eteläpuolella Keihosissa tie yhtyy vanhaan Narvantiehen. Alkuperäisten Narvan markkinoiden aikana loppusyksyllä tultiin säästä riipuen jäitä tai talviteitä (hiidenteitä) myöten.

Ajo-ohje Tampereen suunnasta

Nouse motarilta Lempäälään liittymässä 35, jatka tietä 3023 kunnes tulee Vesilahden tienhaara oikealle (tielle 3024) ja heti kohta vasemmalle, käänny siitä ja jatka tietä 301 Narvaan saakka.

Ajo-ohje Helsingin suunnasta tuleville

Nouse moottoritieltä (E12) Akaassa liittymästä 32, aja pätkä kohti Turkua (9-tie) ja käänny ensimmäisestä liitymästä oikealle Viialaan. Jatka kuvan mukaisesti Viialan läpi (tie 303) kohti Narvaa. Tien 190 ylityksen jälkeen tien nro on 2985.

Ajo-ohje Turku-Loimaa suunnalta tuleville

Nouse 9-tieltä Viialaan heti kohta kun 9-tie on muuttunut moottoritieksi. Jatka kuvan mukaisesti Viialan läpi (tie 303) kohti Narvaa. Tien 190 ylityksen jälkeen tien nro on 2985.